AJANKOHTAISTA

Mediatiedote 18.6.2017

SUOMI TANSSII MAAILMANENNÄTYKSEN JUHANNUSAATTONA KALAJOEN JOHDOLLA

Juhannusaattona 23.6. klo 22.00 Suomessa rikotaan tanssin Maailmanennätys vähintään 300 000 suomalaisen voimin. Maailmanennätys esitanssitaan Kalajoen Juhannus -festivaalilta tähtiartisti Robinin ja hänen Hula hula -hittinsä johdolla. Samalla hetkellä huipentuu Suomen Yleisradion (YLE) jättituotanto HulahulaSuomi.

Suomalaisen juhannusjuhlinnan valokeilassa ovat tänä vuonna Kalajoen ainutlaatuiset hiekkadyynit ja siellä vietettävä legendaarinen Kalajoen Juhannus -festivaali 22.-24.6. Juhlan kohokohta on juhannusaattona 23.6. klo 22.00 tanssittava maailmanennätys Suomen suosituimpien tähtiartistien joukossa loistavan Robinin Hula hula -hitin tahdissa. Ympäri Suomen tanssittavaa yhteistanssia kuvataan Ylen suorassa HulahulaSuomi -erikoislähetyksessä.

Maailmanennätystanssiin odotetaan osallistuvan yli 300 000 ihmistä ympäri Suomen. Edellisen kerran ennätys rikottiin Hollannissa 2006, jolloin 265 000 hollantilaista jammaili maailmanennätykseen. HulahulaSuomen järjestäjät arvioivat, että yllytyshullu Suomen kansa rikkoo aikaisemman ennätyksen kirkkaasti.

Ennätyksen estradina ainutlaatuiset hiekkadyynit
Maailmanennätystanssia vetävän Robinin lisäksi Kalajoen Juhannus -festivaalin tähtinimiä ovat tänä vuonna mm. suomalaiset supersuosikit Lauri Tähkä, Teflon Brothers ja Popeda, sekä Saksasta Suomen yöttömään yöhön saapuva DJ Sash.

- Kalajoki tarjoaa maailmanennätystanssin johtamiselle huikeat puitteet pohjoismaisittain ainutlaatuisissa dyynimaisemissa, laadukkaiden palveluiden ja meren äärellä. Odotamme festivaaliin ja ennätystanssin pääpaikalle tuhansittain iloisia juhannusvieraita ja letkeitä lanteita, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Johanna Nakkula Kalajoki matkailuyhdistys ry:stä.
- Kun Robinin Hula hula -hitti kajahtaa päälavaltamme livenä klo 22, kääntyvät tv-kamerat Kalajoen suuntaan. Silloin meillä on oiva tilaisuus näyttää hienoa esimerkkiä kaikille Suomen juhannusjuhlijoille, kuinka Kalajoen hiekoilla osataan tanssia ja pitää hauskaa, iloitsee Kalajoen Juhannuksen festivaalijohtaja Juha Laitala.

Jättimäinen TV-tuotanto Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi
Maailmanennätystä ja siihen valmistautumista seurataan YLE:n suorassa, yli 5 tuntia kestävässä lähetyksessä juhannusaattona klo 17.00 alkaen. Lähetysyksiköiden ja -paikkojen määrässä mitattuna HulahulaSuomi on suurin Suomessa koskaan tehty suorana lähetettävä tuotanto. Lähetys kiertää juhannusjuhlissa ympäri Suomen, yksityisiltä kesämökkilaitureilta eri kokoisiin tapahtumiin. HulahulaSuomi on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja Hulahulasta: hulahulasuomi.yle.fi

Mediatiedote 3.5.2017

Kalajoen Juhannus tanssii valtakunnallisessa Hula Hula -kampanjassa

Kalajoen Juhannus -festivaaleilla tanssitaan valtakunnallisen HulaHula Suomen -kampanjan mukana juhannusaattona klo 22. Projektin tunnukseksi on valittu Robinin kappale, jonka nimi on Hula hula. Kyseinen kappale myös jaetaan tanssilavoille, maailmanennätysprojektia varten. Luvassa on mahtavaa, lattarihenkistä menoa.

Lisätietoja Hulahulasta: hulahulasuomi.yle.fi

HULAHULASUOMI_logo_valkoisella

Mediatiedote 31.3.2017

ARTISTIJULKAISUJA!

Kalajoen Juhannus ylpeänä esittää tuoreimmat artistikiinnitykset: Petri Nygård, Klamydia, Saksan bileihme Dj Novus aka. Groove Coverage ja Ranskan eurodance-artisti Pakito.

Lipunmyynti starttaa ma 3.4.
Do you want to be VIP?!
Vie festarikokemuksesi huippuunsa!! Nauti artistikattauksesta eturivistä, upeista VIP-tiloista. Kahden lavan äärellä on omat VIP-alueet, joihin molempiin pääset samalla VIP-lipulla. Liput tulevat pian myyntiin. (Huom. VIP on K18)

Mediatiedote 24.3.2017

KALAJOEN JUHANNUKSEN ENSIMMÄISET KIINNITYKSET JULKI!

* Suomen perinteisintä juhannusjuhlaa vietetään 22.-24.6.2017
* Lipunmyynti alkaa 3.4.2017
* Päivätapahtuma on ensimmäistä kertaa maksuton

Suomen perinteisin ja pitkäikäisin keskikesän juhla Kalajoen juhannus tarjoaa yleisölle tulevana suvena maamme suurimmat ja legendaarisimmat tähdet kuten energisistä keikoistaan tunnetun Lauri Tähkän, takuuvarmat bileet aikaansaavan Teflon Brothersin ja parhaillaan juhlavuottaan viettävän Popedan. Runsaasti lisää artistijulkaisuja seuraa kevään aikana.

”Olemme hyvin innoissamme kesän ohjelmistosta, joka tulee kokonaisuudessaan olemaan huikea. Festivaali uudistuu myös ohjelmarakenteeltaan, kun päiväaikaan alueen valtaa kaikille avoin ja maksuton Summer heat”, kertoo festivaalijohtaja Juha Laitala.

Summer heat kutsuu festarikansan ja muun yleisön alueelle viettämään yhteistä kesäpäivää. Tapahtuma-alue on päivällä maksuton. Kalajoen juhannusta vietetään torstaista lauantaihin 22.-24.6. Tapahtumapaikka sijaitsee Viihdekeskus Merisärkän ja Ravintola Stagen alueella. Hiekkasärkille odotetaan kolmen päivän aikana noin 30 000 - 45 000 vierailijaa. Lipunmyynti alkaa maanantaina 3.4. Tiketissä.

Uutena yhteistyökumppanina PST Event Oy
Perinteikkäin juhannusjuhla saa vahvistusta organisaatioonsa uuden yhteistyökumppaninsa PST Event Oy:n myötä, joka tuo alueelle uutta ilmettä ja loistoa. PST on yksi Suomen vahvimpimpia tapahtumajärjestäjiä, ja nyt osaaminen tuodaan myös Kalajoen juhannukseen. PST:n rooli tulee näkymään muun muassa alueen maisemoinnissa sekä VIP-tilan somistuksessa ja visualisoinnissa.
”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kehittämään legendaarista tapahtumaa. Kesä 2017 on ponnahdus tuleviin vuosiin ja uudenlaiseen Kalajoen juhannukseen”, toteaa PST:n toimitusjohtaja Petri Koivisto.

www.kalajoenjuhannus.fi
www.facebook.com/Kalajoenjuhannus

Lisätiedot:
Festivaalijohtaja, Juha Laitala, 0400 680 807, juha.laitala@merisarkka.fi
Petri Koivisto, PST Event Oy, 020 779 0575petri.koivisto@pst.fi